Grindelwald

Historie


Historie

Dhr. Bunny Helling, startte zijn importeurschap in 1965, met als insteek Frankrijk.

Waarom, Frankrijk?

Producten uit de duits sprekende landen, zoals Oostenrijk en Duitsland, waren reeds vertegenwoordigd, maar Frankrijk niet. Had het misschien met de uitdrukking "met de franse slag " te maken?

De eerste exclusiviteit was Skis Rossignol tezamen met het binding merk Salomon.

Deze twee fabrikanten werkten toen samen, want zoveel concurrentie was er immers niet! Dat het anders zou gaan lopen, leest u verder.

Rossignol en Salomon waren de eerste participanten in de FFS.( fédération Française de ski ) met het logo van de Gallische Haan met daar doorheen skis. Dit logo is nog steeds actueel.

Dus denk niet dat dit logo, het logo is van Rossignol of andere deelnemers in de FFS.

De wintersportmarkt ontwikkelde zich snel en vernieuwingen volgden elkaar snel op.

Inmiddels werd de firma naam "Skis Rossignol Nederland", fa. Helling, veranderd in Helling Euroski bv, daar meerdere aktiviteiten ontplooid werden.

Zo ook, hebben wij de aanzet gegeven voor Rossignol skikleding, waarvan wij de collectie in Hongkong lieten maken.

Helling Euroski bv introduceerde als eerste importbedrijf in de loop van de jaren de merken:

Sidas Conformable footbeds,Tecnica Moonboots en skischoenen, Le Trappeur skischoenen, Heschung skischoenen, Isba aprésskischoenen, Le Phoque aprésskischoenen, Galibier bergwandelschoenen, Kerma skistokken, Dynastar skis, Cébé skibrillen, Gamet skihandschoenen, Skiing skipantalons, Henri Duvillard skikleding, HCC skikleding, Samas skikleding, Skiot skikleding, Descente fiets- en skikleding, Kway coupe de vente, Finnlassie,Nabholz sportswear, Georges functionele kousen en sokken, Stiga tafeltennis en snowgames, Toko skiwax, Wintersteiger machines, Reichmann machines, Swans skibrillen, Sulzberg Sport, Fred Perry, etc. Vele merken zijn verdwenen of zijn overgenomen. De belangrijkste aquisitie was Salomon en Descente. Salomon werd ondergebracht in een aparte divisie voor Nederland: Trendsport International bv en voor België: Sportstrade International bvba.

De overige merken bleven in de divisie Helling Euroski bv.

Wij hebben samen met Hans Hess uit Zwitserland de eerste “snelle “schaatspakken van Descente op de markt gebracht, denk maar aan Eric Heiden, Frans Krienbuehl en de Aegon schaatsploeg en later DSB en niet te vergeten de beroemde 6-delige fietsbroeken en shirts. Belanrijke fietsteams werden ondersteund, zoals: Raleigh, Panasonic ( Peter Post ), Seven Eleven, Carrera, Phonak, CSC, enz.

Descente skikleding uit Japan, dit merk is niet meer weg te denken, als het gaat om top functionele kleding. Descente wordt exclusief gedistribueerd in de Benelux en Engeland.

Trendsport International en Sportstrade International groeiden als kool en werden de belangrijkste leveranciers aan de gehele wintersport markt in de Benelux.

Wij hebben het gehele assortiment van Salomon vanaf het prille begin meegemaakt en alle artikelen gemarketierd. Eerst de staalkanten van skis, toen de skibindingen, daarna de skischoenen, de XC, de skis, de wandelschoenen, de inline skates, de golfclubs ( Taylor Made ) en tenslotte de kleding.

Alle "ins en outs " zijn ons bekend als het gaat om de technologie en marketing.

Het onderdeel Salomon is nu ondergebracht in de Amer Sports groep uit Finland, waar o.a. ook de merken: Atomic, Wilson, Suunto, Precor cardio equipment, Arcteryx en Mavic toebehoren.

Tegenwoordig is Helling Euroski bv aktief in de Benelux en Engeland voor de merken: Descente, DNA, Swans, Sulzberg Sport, DigCom en Reichmann.

HELLING EUROSKI Ltd, your solid partner since1965